T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / OF - Of Rehberlik ve Araştırma Merkezi

2021 YKS TERCİH DANIŞMANLIĞI HİZMETİ

Tercih İşlemleri Süreci Nasıl Olacak?

2021-YKS tercih işlemleri, 05 Ağustos 2021 tarihinde başlayacaktır. Adaylar tercihlerini, 05-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya  ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 13 Ağustos 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Adaylar, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. 'Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü' mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. Kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. T.C. Kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.

Tercih Danışmanlığı Hizmeti Nasıl Verilecek?

Öğrencilere yetenek, ilgi, ihtiyaç, kişilik özellikleri ve yaşam koşullarıyla uyumlu olacak şekilde bir üst öğrenim kurumuna geçişleri sürecinde rehberlik etmek ve tercih danışmanlığı sürecinde verilen hizmetleri belirlenen standartlar doğrultusunda yürütmek amacıyla merkezimiz çalışma bölgesi OF, ARAKLI, ÇAYKARA, SÜRMENE, HAYRAT, DERNEKPAZARI, KÖPRÜBAŞI ilçeleri İlçe Koordinasyon Kurullarınca 2021 Tercih Danışmanlığı Kılavuzu'nun hükümleri doğrultusunda Tercih Danışmanlığı Birimleri oluşturulmuş ve Milli Eğitim Bakanlığı 2021 Tercih Danışmanlığı Kılavuzu'nun hükümleri gereği ilgili rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar bu birimlere görevlendirilmişlerdir.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren resmi okullardan 12.sınıf öğrencisi bulunan liselerde ve kurumumuzda kurulan tercih danışmanlığı birimlerince verilecek olan 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih danışmanlığı hizmeti;

  • Son sınıf öğrencilerine EBA üzerinden,
  1. Sadece internete erişimi olmayan ya da önceki yıllarda mezun olan öğrencilere/bireylere kurumumuzun 0 462 771 43 98  numaralı Tercih Danışma Hattı üzerinden, zoom programı üzerinden ve önceden planlanması koşulu ile yüz yüze tercih danışmanlığı hizmeti verilebilecektir. İnternete erişimi olmayan ya da önceki yıllarda mezun olup zoom programı üzerinden veya yüz yüze tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanmak isteyen öğrenciler\bireyler kurumumuzun 0 0 462 771 43 98

  2.  numaralı Tercih Danışma Hattı üzerinden tercih danışmanlığı hizmeti randevusu talebinde bulunabilirler.30-07-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.07.2021 - Güncelleme: 30.07.2021 11:28 - Görüntülenme: 1095
  Beğen | 0  kişi beğendi