TRABZON / OF - Of Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Ara

‘’Engelsiz İlk Yardım Projesi" kapsamında görme ve işitme engelli bireylere yönelik geliştirilen ilk yardım rehberlerine, dijital içeriklere ve videolara Türk Kızılay İlk Yardım Web Sitesinden erişilebilmektedir.

Teknoloji Bağımlılığı Konulu Veli Mektuu

OKUL RİSK HARİTALARINA İLİŞKİN BİLGİLNEDİRME

Haz

May

Okullarımızda Rehberlik İhtiyaçlarını belirlemek amacıyla kullanılan Rehberlik İhtiyaçlarını Belirleme Anketleri (RİBA) yenilenmiştir. Rehber Öğretmeni bulunan okullarımızda öğrenci öğretmen ve velilerimize uygulanacak anketler sonucunda elde edilecek veriler, kurumumuzla paylaşılarak "Rehberlik Hizmetleri İl Yürütme Komisyonunda" görüşülüp ilimizin 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında rehberlik hizmetleri YEREL hedefleri belirlenecektir. Okullarımızda görevli psikoljik danışman/rehber öğretmenlerimize rehberlik etmek amacıyla RİBA formlarının uygulanmasında dikkat edilecek hususlar aşağıda belirtilmiştir.

1. RİBA lar yalnızca rehber öğretmen psikolojik danışmanı ve rehber öğretmen normu bulunan okullarımızda uygulanacaktır.

2. RİBA ların okullarımızda öğrenci, öğretmen ve velilerin en az %30 una uygulanması gerekmektedir. (her grup için ayrı ayrı %30)

3. RİBA lar okul öncesi eğitim kurumlarında öğrencilere uygulanmayacaktır. Sadece öğretmen ve velilere uygulanacaktır.

4. RİBA lar ilkokulda 1. ve 2. sınıf öğrencilerine uygulanmayacaktır. 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine uygulanacaktır. Ancak 1. ve 2. sınıf öğretmen ve öğrenci velilerine uygulanacaktır.

5. RİBA Öğrenci ve veli anketleri sınıf öğretmeni, sınıf rehber öğretmenleri, öğretmen anketleri ise okul rehber öğretmeni/psikolojik danışmanı tarafından uygulanacaktır.

6. Sınıf öğretmeni, sınıf rehber öğretmenleri tarafından uygulanan RİBA lar "RİBA Sınıf Sonuç Çizelgesi"ne işlenerek okul rehber öğretmeni ile paylaşılacaktır. Okul rehber öğretmeni sınıflardan aldıkları sonuç çizelgelerini "RİBA Okul sonuç Çizelgesi"nde belirtilen yönergeye göre çizelgeye işleyecek ve sonucunu aşağıda belirtildiği şekilde en geç 9 HAZİRAN 2023 tarihine kadar kurumumuza ulaştıracaktır.

OKUL REHBER ÖĞRETMENİ / PSİKOLOJİK DANIŞMANLARIMIZ okul sonuç çizelgesine girdikleri verilere göre okullarının özel hedeflerini belirledikten sonra belirledikleri 2 adet özel hedefi aşağıda ki online tabloya işleyecektir.

Tabloda bütün okullarımızın isimleri ilçe isimlerine göre sıralanmıştır. Tablonun üst kısmında ise bütün hedefler alfabetik sıraya göre sıralanmıştır. Öğretmenimiz tablodan öncelikle kendi okulunu bulacak ve kendi okulunda RİBA sonuçlarına göre belirlediği Özel Hedefi de üst kısımdan bulup hedef ve okulunun kesiştiği satıra "1" yazacaktır. (Aşağıdaki resimde  görüldüğü gibi). Tabloya "1" harici herhangi bir veri girişi kısıtlanmıştır. Öğretmeniz 2 adet Özel Hedefe "1" yazdıktan sonra tablonun en son sütününda ki KONTROL kısmından bilgileri doğru veya hatalı girdiğini kontrol edebilecektir. (Bilgi doğru girilince KONTROL kısımında yeşil renkli TAMAM yazdığı görülecektir. Hatalı giriş yapılmış ise bu kısımda KIRMIZI renkli HATA uyarısı görünecektir. Hata uyarısı görüldüğünde hedefleri doğru girdiğinizi kontrol etmeniz gerekmektedir. )

E Dergimizi Aşağıdan Görüntüleyebilirsiz.

Ock

Bölgemizdeki Sınıf Rehberlik Programını uygulamakla sorumlu eğitim kurumları tarafından(özel eğitim okul ve kurumları, halk eğitim merkezleri, bilim sanat merkezleri hariç) 13 Ocak 2023 tarihine kadar verilerin forma işlenmesi gerekmektedir.

Ara

Of Rehberlik ve Araştırma Merkezi Hizmet Bölgesinde yer alan okullardan alınan "Okul Risk Haritası Sonuçları" yararlanılarak oluşturulan raporumuz yayımlandı.

Kas

Trabzon Veli Akademisi kapsamında 28 Kasım 2022 Pazartesi günü başlayacak "Filial Terapi: Ebevey- Çocuk İlişkisini Oyun Yoluyla Güçlendirmek" konulu atölye çalışmasına başvurular başlamıştır. Ön başvuru için paylaştığımız linkteki formu doldurabilirsiniz.